Harper-Barou-Masure-Pilatzke

Dit kwartet is geen vaste folkformatie, met een bekende welluidende groepsnaam. Maar de vier artiesten zijn stuk voor stuk van wereldklasse!

Bríd Harper is een Ierse folkvioliste. Ze werd door haar ouders aangemoedigd om samen met haar zussen de Ierse traditionele muziek te leren spelen. Op die manier zet ze de familietraditie van het vioolspelen verder. Ze won in Ierland tal van prestigieuze prijzen voor haar vioolspel. Ze begeleidde al tal van internationale artiesten met haar instrument. Ze wordt dan ook beschouwd als een van de ‘leading ladies’ wat betreft traditioneel vioolspel.

Sylvain Barou uit Bretagne (Frankrijk) wordt dan weer aanzien als een van ’s werelds beste fluitspelers. Net zoals Brid Harper heeft hij aan heel wat boeiende muziekprojecten meegewerkt over de hele wereld. Hij heeft dan ook al op het podium gestaan van de grootste folkfestivals over de hele wereld.

Philip Masure is een van bekendste gitaristen in de Vlaamse folkscene. Hij speelt in tal van folkgroepen, zowel in binnen- als buitenland. Daarnaast treedt hij  vaak op als gastmuzikant. Je kan hem zeker kennen van Comas of Urban Trad (en vele andere…)

Als klap op de vuurpijl zal ook Nathan Pilatzke (Canada) dit trio vervoegen. Hij is zonder twijfel een van de meest dynamische en energieke stepdancers die ooit op een podium stond. Hij kreeg ook niet zonder reden de bijnaam ‘Crazy Legs’. Samen met zijn broer Jon reisde hij ook al de wereld rond als dansers bij The Chieftains.