MANdolinMAN

MANdolinMAN bespeelt enkel de snaren!

Op hun succesvolle debuut “Old Tunes, Dusted Down” ging MANdolinMAN, Belgiës enige mandoline-kwartet, aan de slag met melodieën die folklorist Hubert Boone als een Vlaamse Alan Lomax had opgetekend. Door de eigentijdse en eclectische bewerking kreeg de oude fanfaremuziek een tijdloos en universeel karakter. Op hun tweede album “MANdolinMAN plays Bossa Nova” verkende het viertal de bossa nova-stijl.

Met “Unfolding The Roots” keert MANdolinMAN terug naar het traditionele repertoire van hun debuut, maar gaan ze nog een stap verder in het bewerken ervan, waardoor de melodieën en de arrangementen een pak contemporainer klinken. Vlaamse instrumentale traditionele muziek heeft misschien nog nooit zo exotisch en modern geklonken. De nieuwe cd verscheen in België in oktober 2016 en zal wereldwijd in maart 2017 worden gereleaset door het gereputeerde Engelse label  “ARC MUSIC” (Ravi Shankar, Clannad, Seckou Keita…).

De voorbije jaren heeft de band tal van binnenlandse concerten gespeeld, maar ook op heel wat internationale podia gestaan in Canada, Brazilië, Schotland, Spanje, Engeland, Denemarken, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Finland.

MANdolinMAN:

Andries Boone: mandoline
Peter-Jan Daems: 10-snarige mandoline
Maarten Decombel: mandocello
Dirk Naessens: mandoline

Keer terug naar het muziekprogramma van zaterdag.