The Tannahill Weavers

The Tannahill Weavers zijn een van de belangrijkste traditionele bands uit Schotland. Hun divers repertoire overspant eeuwen met gedreven instrumentals, actuele liedjes en originele ballades en slaapliedjes.

Hun muziek toont aan jong en oud het rijke en gevarieerde muzikale erfgoed van de Kelten. Ze hebben die unieke combinatie van traditionele melodieën, ritme en rijke vocals die hun optredens onvergetelijk maken.

Geboren uit een sessie in Paisley, Schotland in 1976 en vernoemd naar de stad, historische weverij en lokale dichter Robert Tannahill, heeft de groep een internationale faam opgebouwd voor de Schotse muziek, het mengen van de schoonheid van de traditionele melodieën met de kracht van moderne ritmes . De combinatie van de krachtige doedelzak solo’s, Roy’s gitaarpartijen en zang en Phil’s etherische fluitspel blies nieuw leven in het enorme repertoire van traditionele melodieën en liederen uit Schotland.

Drie jaar en een dozijn landen later wonnen Tannahills de Scotstar Award voor Folk Record of the Year met hun derde album, The Tannahill Weavers. Canada volgde met nationale festivals in Vancouver, Winnipeg en Toronto.

Sinds hun eerste bezoek aan de Verenigde Staten in 1981, hebben de Tannahills een unieke combinatie van traditionele melodieën op bagpipe, fluit en violen en rijmen ze ritmes op gitaar en bouzouki met een krachtige drie , vier stemmige zang .

In de loop der jaren zijn de Tannies wegbereiders voor Schotse muziek geweest met hun strakke harmonieën en krachtige, inventieve arrangementen, hebben ze de fans gewonnen van buiten de folk en Keltische muziek scenes. In 2011 werd de band ingewijd in de Schotse Traditional Music Hall of Fame en in 2014 worden ze aangevult met de innovatieve piper Lorne MacDougall. Lorne Speelde doedelzak in de Disneyfilm “Brave”.

The Tannahill Weavers