Animatie

Highland Games

Laat jij je ook van je beste kant zien tijdens deze van oorsprong Schotse clan-spelen? Ben jij sterkste of de behendigste? Daag je vrienden uit voor een spelletje boomstamwerpen, farmers walk, steenwerpen, touwtrekken, een parcours afleggen met een houten vat,… En de highland games zijn er voor iedereen, er zijn ook kindergames.

Pipe Band

Geen Schotland zonder doedelzakken. Zowel op zaterdag als zondag zal een pipe band aanwezig zijn tijdens M’Eire Morough. Op zaterdag wordt dat de Flanders Red Cross Pipe Band en op zondag zal de muziek van de Belgian Blend Pipe Band te horen zijn.

Whiskytasting

Geen Schotland zonder whisky. Je kan tijdens M’Eire Morough proeven van een eigenzinnige selecties whisky’s. Je krijgt daarbij de nodige uitleg van de mensen van Adoremus uit Dendermonde.

De Galliërs

De Galliërs waren Keltische stammen die in de Romeinse periode in onze streken woonden. Onze vrienden van De Gallische Hoeve laten je tijdens M’Eire Morough proeven van enkele activiteiten en geven daar de nodige uitleg bij. Lopen of pompen in een maliënkolder? Speerwerpen? Een Gallisch worstelspel? Het kan allemaal.

Druïden

Wie Galliërs zegt, zegt druïden. Druïden namen een belangrijke plaats in binnen de Keltische samenleving. Ze waren priester, rechter en raadsheer. Onze vrienden van de New Order of Druïds zijn weer aanwezig en zullen traditiegetrouw een ‘Lughnasadh’-ceremonie houden, traditioneel bij het openen van het oogstseizoen. Je kan deelnemen aan deze ceremonie.

Kinderanimatie

Kinderen kunnen deelnemen aan de highland games of de activiteiten van de Galliërs. We voorzien ook nog enkele andere spelen en klassiekers als een springkasteel of schminkstand zijn zeker ook van de partij.

Taberna Balatronum

Gesignaleerd op M’Eire Morough: enkele ‘barbaars gebaarde barden’: ze hebben de kelen gesmeerd en hun kasteel verlaten om onze Guinness leeg te drinken, de prinsessen te schaken en de sheriff beet te nemen. Schuif mee aan tafel, vul je hoorns en zing jezelf samen met hen het verleden in! Ze brengen zeemansliederen, strijdliederen of ridderlijke ballades – muziek voor alle standen!

De Keltische Markt

M’Eire Morough belooft tal van goeie herinneringen. Misschien wil je ook een tastbaar souvenir meenemen naar huis? Dan vind je wellicht je gading aan een van de kramen op onze Keltische markt.