Programma

Zaterdag 27 juli 2024

15 uur

Cardboard Cabin

Vanuit het afgelegen hutje van Cardboard Cabin, klinkt warme, dansbare folkmuziek. Intieme momenten worden afgewisseld met stevige powerfolk. Op het repertoire staan zelfgeschreven nummers: klassieke baldansen, maar ook het experiment wordt niet geschuwd. Een vrijplaats voor al wie even los wil komen van het gewoel van deze drukke wereld.

Cardboard Cabin bestaat uit Jeroen Werbrouck op accordeon, Flor Delombaerde op contrabas, Tim Orroi op drums en Thomas Clerbout op sopraansax. Na maanden muziek schrijven, intensief repeteren en opnemen zijn ze klaar om de wereld in hun hut toe te laten.

17 uur

Othmar XL

In 2021 richten singer-songwriter Herby en jazz saxofonist Jan Noerens Othmar XL op als uitbreiding van hun oorspronkelijk duo “Othmar”. Deze XL versie is versterkt met de bijzonder getalenteerde Gabriël Noerens op drums en de magistrale Didier Heggerick op bass en blazers.
Othmar XL brengt een originele set op de planken, met eigen muziek, teksten en arrangementen. Een originele interpretatie van een folk of country klassieker durft echter ook wel eens in de set sluipen. Wars van arrogantie, maar met een stevige dosis levenservaring en humor, neemt Othmar XL de luisteraar mee op een muzikale reis die zijn fundamenten vindt in de Keltische folk en singer-songwriter traditie en doorspekt is met jazz- en funkaccenten. Wie een bard op geitenwollen sokken met een luit verwacht, is eraan voor de moeite bij deze jongens. Othmar XL brengt een verhaal met inhoud en achtergrond.

19 uur

Déjà vu

Woodstock 1969. Crosby, Stills, Nash & Young debuteren voor 400.000 toeschouwers! Elk had zijn muzikale sporen reeds verdiend maar de som van deze vier gaat naar ‘the next level’. Een superformatie was geboren. In 1970 kwam met ‘Déjà Vu’ de echte debuutplaat van CSN&Y, die meteen succes scoorde.
Vanuit een gedeelde passie voor harmonie brengt het trio Elly Aerden, Maarten Decombel en Jan Van Rossem deze superformatie weer tot leven met een greep uit de bekendste nummers uit hun rijke repertoire. De songs worden in een mooie, akoestische set uitgekleed en gebracht in een eigen interpretatie en arrangement, niet in het Engels, maar in een eigentijdse hertaling!
Déjà Vu? Misschien heb je deze drie folktoppers al gezien, maar zeker nog nooit zo gehoord!

21 uur

Sons of Sirius

Sons of Sirius, een folkband uit het Dendermondse: met één been in de Vlaamse klei, met het andere been over het kanaal. Uit deze spreidstand vloeit hun Keltisch geïnspireerde muziek voort: zowel traditionals als zelfgeschreven nummers passeren de revue, soms een luisternummer, dan weer een dansbaar deuntje. Kortom: het traditionele dorpsfeest in bandvorm.
Tinwhistle, viool, zangstemmen en gitaar voeren de toon. Deze (drie)koppige band staat te springen om voor u te spelen.

Zondag 28 juli 2024

15 uur

Bards and Beards

Een vijftal jaar geleden zag Bards and Beards het daglicht. Enkele doorwinterde muzikanten vonden elkaar in hun voorliefde voor ‘echte’ muziek. De nood om akoestische muziek te exploreren en hierbij de nodige uitdaging te vinden resulteerde in een 4-koppige start. Een jaar later was het duidelijk dat er nog een element ontbrak en bijgevolg werd er op zoek gegaan naar die extra touch.
De Ierse en Schotse folk die ze brengen, wordt akoestisch gebracht met speciale aandacht voor de typische Keltische instrumenten.
Ze hebben hun roots in Nijlen en proberen naast de klassieke Ierse songs een greep te doen uit het meer onbekende, poëtische werk dat reeds eeuwen meegaat, in wat veruit het muzikaalste land van Europa moet zijn. De sfeer van de Ierse pubs komt meteen naar voren in al deze songs.

17 uur

Malahide

De band is ontstaan in 1999 en de naam ‘Malahide’ is een stadje in Ierland, gekend voor zijn prachtig ‘Malahide Castle’. De muzikanten zijn samen goed voor méér dan 260 jaar levenservaring en gezien ze geboren zijn in de sixties – en dus de folk-revival aan de levende lijve ondervonden ! – kunnen ze rekenen op samen 140 jaar podiumervaring !
Malahide brengt de Ierse pubmuziek; jigs & reels, hornpipes, polka’s op de traditionele instrumenten viool, accordeon, gitaar en bodhran (percussie) doorweven met songs van bekende meezingers en ballades over afscheid en liefde, tot evergreens van Simon & Garfunkel, Ralph MC Tell, Dubliners tot zelfs Wannes van de Velde!

Malahide speelt ook Ceili dansen en bal-folknummers als wals, mazurka, tarantella’s, bourree,… Zelfs swingjazz; van Summertime tot Autumn Leaves!

19 uur

Snakes in exile

Snakes in Exile is een Belgische folkband, opgericht in 1992. Ze spelen hun optredens in huiskamers, rokerige kroegen, overvolle bars, chique concertzalen en op festivalpodia. Binnen en buiten de landsgrenzen.
Er zit een Keltisch tintje aan wat deze band doet, dat is zeker. Maar er is meer: de playlist van Snakes in Exile is een mix van originele nummers met pittige interpretaties van traditionals en covers in verschillende genres.
In principe is Snakes in Exile een vierkoppige band: accordeon, gitaar, bas, drums en vier stemmen. Maar tijdens M’Eire Morough wordt dit nog versterkt met een gastmuzikant op viool én een extra vrouwelijke stem!